fredag 23 april 2010

dessa blandningar

Blev sittande och funderar över dessa blandras hundar som finns.... den senaste jag stötte på var Dobermann/samojed????
hur i jisses namn kan man ens fundera på att avla på denna kombinationen... och detta skall de ha gjort innan för att de påstår att det är bra familjehundar med bra pyskiske...den ena rasen ska vakta och den andra ska inte vakta... samojeden är en släd/sällskapshund medan dobermann är en sällskaps.skydds- och brukshund.

Rsstandard om samojeden uoppförande/karaktär: Samojedhunden skall vara vänlig, öppen, uppmärksam och rörlig. Viltinstinkten skall vara svagt utvecklad. Rasen får aldrig vara skygg eller aggressiv. Den skall vara mycket social och används inte som vakthund.

Rasstandard om dobermann uppförande/karaktär: Dobermann skall till sin karaktär vara vänlig och fredlig. Den är mycket trogen sin familj och barnkär. Eftersträvansvärt är måttligt livligt temperament, samt måttlig skärpa och retningströskel. En dobermanns goda följsamhet och arbetsglädje samt prestationsförmåga, mod och hårdhet bör även beaktas. Rasen skall också ha en balanserad uppmärksamhet på omvärlden och stort vikt skall läggas vid självsäkerhet och oräddhet.

sitter och funderar på hur denna blandning slår igenom.. får man en den "snälla" blandningen som är social och vänlig eller får man en blandning med måttlig skärpa och oräddhet och som även har en självsäkerhet när det behövs ??? eller behövs det egentligen till att vara en bra familjehund..för då behöver du ju inte denna skärpan.... hmmm grunnar vidare på detta

1 kommentar:

maria F sa...

Blandningar...kolla bara på blocket!! "Bordercollie-tax" "amstaff-rottweiler" "Mamman är labrador-weimeraner-collie-springerspaniel, pappan stövare" "grönlandshund-schäfer-pointer-korsning till salu" alltså svart på frågan "Hur tänker folk" är väl ganska uppenbar: Inte fan tänker dom!!!